Γράφει η Κλειώ Χούπη
“Pizza μπορώ να έχω στο πρόγραμμα;”, με ρωτάνε – πάντα διστακτικά – κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. “Μα φυσικά, και γιατί όχι;”, τους ρωτάω και εγώ.
Η pizza, όπως και άλλες τροφές που συνδέονται στο μυαλό μας με το delivery, είναι κόκκινο πανί διατροφικά για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος διατροφής. ΟΚ, δεν λέω στον κόσμο να καταναλώνει pizza ελεύθερα, αλλά μπορεί, υπό προϋποθέσεις και με μερικά εύκολα healthy swaps αλά ιταλικά (προς θεού, δεν θα προτείνω την απομίμηση της πίτσας με βάση την tortilla).
Με 5 απλά βήματα, μπορούμε να κάνουμε την pizza πολύ πιο θρεπτική και να μειώσουμε έως ένα βαθμό τις θερμίδες που θα πάρουμε.
- Αντί για το αφράτο ζυμάρι pan, επίλεξε το κλασικό ιταλικό λεπτό ζυμάρι.
- Προτιμήστε light τριμμένο κίτρινο τυρί ή την κλασική ελληνική παραλλαγή με φέτα – ελιές – ρίγανη.
- Τεμάχισε και βάλε το κοτόπουλο που περίσσεψε από το μεσημεριανό σου αντί να χρησιμοποιήσεις αλλαντικά.
- Πρόσθεσε ελεύθερα μεγάλη ποικιλία λαχανικών, όπως μανιτάρια, πιπεριές, τοματίνια και ρόκα.
- Δημιουργείστε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα, σπιτική σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη με ρίγανη και μυρωδικά και … Βuon Αppetito!
Άρθρο από https://thenutress.gr/