Ομιλητές

Φανή Οικονομοπούλου: Διατροφολόγος ( MNBcenter)

Ονομάζομαι Φανή Οικονομοπούλου και το ενδιαφέρον μου για τη διατροφή ξεκινά από τη νεαρή μου ηλικία, θέλοντας να βρω έναν τρόπο να βελτιώσω τη φυσική και σωματική μου υγεία. Διαπιστώνοντας πως η διατροφή παίζει τον κυριότερο ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση πληθώρας ασθενειών και νοσημάτων, απέκτησα το πτυχίο μου από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στις Διατροφικές Συνήθειες Παιδιών και Εφήβων.
Επίσης είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην “Κλινική Διατροφή” από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Διετέλεσα την πρακτική μου άσκηση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας και μετεκπαιδεύτηκα στην Κλινική Διατροφή, αποκτώντας εμπειρία στα εξής: Εγκυμοσύνη – Θηλασμός, Διατροφικές Διαταραχές – Δυσανεξίες, Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Υπερλιπιδαιμία, Υπέρταση – Πρόληψη Αθηροσκλήρωσης), Μεταβολικές παθήσεις (Σακχαρώδης Διαβήτης, Θυρεοειδοπάθειες, Ουρική Αρθρίτιδα, Οστεοπόρωση), Παθήσεις Νεφρών – Παγκρέατος – Χοληδόχου Κύστης – Ήπατος και Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος (Έλκος Στομάχου, Ελκώδης Κολίτιδα, Νόσος του Crohn, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Κοιλιοκάκη, Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση).
Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης παρακολουθώ, διαρκώς, επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με το σημαντικό ρόλο που ενέχει η σωματική και ψυχική υγεία και η διατήρηση αυτών, παράλληλα με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τις συνοδές νόσους της. Διατηρώντας το προσωπικό μου Διαιτολογικό Κέντρο στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Περιστέρι, είτε στοχεύουμε στην απώλεια βάρους είτε στην αύξηση είτε σε εξειδικευμένες διατροφές εγκύων, εφήβων/παιδιών και κλινικών παθήσεων, εγώ και η ομάδα μου θα είμαστε δίπλα σου και θα σε υποστηρίζουμε συνεχώς, σε κάθε προβληματισμό ή ερώτημα και με κάθε δυνατό μέσο!