Κωνσταντίνα Νούσια | Μαία, MSc, Εξιδικευμένη στον Φυσιολογικό Τοκετό Μετά Απο Καισαρική (ΦυΤΜΑΚ-VBAC)

Η Κωνσταντίνα Νούσια είναι μαία με πολυετή εμπειρία στον φυσιολογικό τοκετό και στον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική (ΦυΤΜΑΚ/VBAC). Αποφοίτησε από το τμήμα Μαιευτικής του Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, παρακολούθησε υπερηχογραφία κοντά στον Κύπρο Νικολαίδη, ενώ πρόσφατα ολοκήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό της πρόγραμμα στο τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο “Προγεννητικός έλεγχος-Αντισύλληψη-Τοκετός”.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε εξωτερική εργαστηριακή συνεργάτιδα και εκπαιδεύτρια στο τμήμα Μαιευτικής του Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας και στο τμήμα Νοσηλευτική Τεχνολογικό Ίδρυμα Λαμίας.
Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με μεγάλα μαιευτήρια και έχει συντροφεύσει χιλιάδες γυναίκες σε τοκετούς με σεβασμό και αγάπη.
Στην ερευνητική και συγγραφική της δραστηριότητα συμπεριλαμβάνονται επιστημονικά άρθρα σχετικά με τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική (ΦυΤΜΑΚ/VBAC), την αντισύλληψη και τη σεξουαλική υγεία, δημοσιεύσεις σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Οι τρέχουσες ακαδημαϊκές έρευνες στις οποίες συμμετέχει αφορούν στην υπερηχογραφία στο ΦυΤΜΑΚ/VBAC και στην αίθουσα τοκετών, στο ανθρώπινο μικροβίωμα και στην αισθητηριακή ανάπτυξη του εμβρύου. Ταυτόχρονα, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και σε κάποια από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά blog και blog υγείας.
Έχει οργανώσει και παρουσιάσει σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες σχετικά με τον φυσιολογικό τοκετό, τον ΦυΤΜΑΚ/VBAC, το ανθρώπινο μικροβίωμα, την θετική εμπειρία τοκετού κ.α.
Επίσης, έχει λάβει πιστοποιήσεις για την αντμετώπιση επέιγοντως στη μαιευτική ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics), για την ανάνηψη νεογνού (Υποστήριξη της Ζωής του Νεογνού – Neonatal Life Support (NLS), για το πρόγραμμα “Πυελικό Έδαφος και Περίνεο κατά τον Τοκετό, για το Baby Massage κ.α.
Από τον Φεβρουάριο του 2018 έχει ιδρύσει την ιστοσελίδα και το Κέντρο Μητρότητας και Γυναικείας Υγείας eimaimaia.gr