Κλειώ Δ. Χούπη | Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών MSc Παθολογία της Κύησης, Ιατρική Σχολή Αθηνών

Η Κλειώ Χούπη είναι κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών με τίτλο «Παθολογία της Κύησης» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Επιπλέον, κατέχει το Δίπλωμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity) του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με το ΚΕΑΔΔ.

Παρακολουθεί ιδιωτικά περιστατικά από το 2013 ενώ από το 2018 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στα Ιλίσια με εξειδίκευση στη διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, καθώς και σε περιστατικά διατροφικών διαταραχών.

Βασικής της πεποίθηση: «Όλα, αλλά με μέτρο» υποδηλώνοντας ότι η λύση δεν είναι ποτέ η υπερβολή. Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος με βασικούς πυλώνες τη βελτίωσης της διατροφικής παιδείας και την απομυθοποίηση των αυστηρών και αποστειρωμένων διατροφικών αντιλήψεων και μύθων.

Αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και πραγματοποιεί περιοδικές ομιλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε σχολεία. Στο πλαίσιο της δια βίου ενημέρωσης, συμμετέχει σε συνέδρια και μετεκπαιδευτικές δράσεις, συναφείς με την εξειδίκευσή της.

Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Είναι έγγαμη με ένα τέκνο.