Ομιλητές

Ιωάννα Βαπορίδη | MSc Kαθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Aquabirth)

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, expert maternity coach. Co- Founder Aquabirth, pregnancy and family fitness place.

To 2005 αποφοίτησα από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδικότητες στην Ειδική Αγωγή και την Κολύμβηση.

Η αγάπη μου για το αντικείμενο με οδήγησε να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς», με το οποίο ασχολήθηκα ενεργά για 6 χρόνια, συμμετέχοντας παράλληλα σε συνέδρια και με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα των ειδικών πληθυσμών, τις εγκυμονούσες, και προκειμένου να το γνωρίσω καλύτερα, παρακολουθώ πρακτικά μαθήματα άσκησης για εγκύους από το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και συνεχίζω τα επόμενα χρόνια να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου με μία σειρά εκπαιδεύσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.  Pilates για εγκύους, Yoga για εγκύους, Postnatal yoga 0-12m. , Birthing Light, Birthing yoga for maternity –σωματική προετοιμασία τοκετού, Fertility yoga, Watsu

Το 2007 παρακολουθώ στην Αγγλία, το πρόγραμμα Aqua Yoga στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία” του Διεθνούς Οργανισμού Birthlight και αποκτώ το δίπλωμα διδασκαλίας. ‘Έτσι, από το 2008, αρχίζω να διδάσκω επίσημα ως μέλος του Birthlight of U.K. «Aqua yoga για εγκύους» και είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται στην Ελλάδα!

Θέλοντας όμως να διευρύνω τους ορίζοντες μου, την περίοδο αυτή φοιτώ στη Re: Frame, “Neuro- Linguistic Programming”, από την Ισιδώρα Καραδημητρίου.

Παράλληλα, εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης σε περιοδικά και σε site που πραγματεύονται την υγεία και την άσκηση. Και έχω συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές [dot, dotkids, ANT1, skai, star, alpha, mega]

Είμαι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού AHFA-Aquatic Health & Fitness Professional Association και του οργανισμού European Society of Lifestyle Medicine.

Επί αρκετά χρόνια δίδασκα Aqua Aerobic σε ενήλικες, Baby Swimming, παραδίδω συνεδρίες Aqua Relax ενώ είμαι δημιουργός του Aquarebalance. 

Το 2012 δημιουργούμε το Aquabirth, το οποίο αρχικά παρείχε μαθήματα μόνο στο νερό για εγκύους και λεχωίδες, Aqua yoga  και Aqua relax! Και το 2016 το Aquabirth, γίνεται  Aquabirth, pregnancy & family fitness place , το πρώτο ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο κέντρο άσκησης, το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και συγκεντρώνει υπηρεσίες και προγράμματα με στόχο την σωματική και ψυχολογική προετοιμασία της γυναίκας κατά την απαιτητική αρχικά περίοδο της εγκυμοσύνης και μεταγενέστερα της λοχείας.

Μετά από αρκετά χρόνια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, ερευνητικών εργασιών και επαγγελματικής εμπειρίας, αποφασίσαμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να δραστηριοποιηθούμε στην εκπαίδευση των επαγγελματιών άσκησης και υγείας. Έτσι μαζί με τον Δημήτρη Τριανταφύλλου, MSc καθηγητή φυσικής αγωγής, δημιουργήσαμε το 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο άσκησης στο νερό για εγκύους και λεχωίδες στην Ελλάδα, το Pre/ Postnatal Aqua Training Course το οποίο το 2019, παίρνει έγκριση και πιστοποιείται από τον οργανισμό EREPS, του EuropeActive. Τέλος το 2020 πιστοποιούμαστε και από τους δυο διεθνής οργανισμούς AFAA και NASM, για το εκπαιδευτικό μας σεμινάριο Prenatal & Postnatal Fitness Training Course.

Το Μάιο του 2020, λαμβάνω τον τίτλο του “EREPS HERO 2020”, από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Ereps & Europeactive, συμμετέχοντας με προγράμματα «Άσκησης για εγκύους», στην καμπάνια τους για ασφαλή άσκηση από το σπίτι, στην περίοδο του Κορωνοιού.