Ελένη Λούβρου | Ψυχολόγος – Συγγραφέας

Η Ελένη Λούβρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Glamorgan, Master of Science στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Brunel και ενός ακόμα Μεταπτυχιακού στη Ψυχολογία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκίνησε το 2000 στο Λονδίνο. Από τότε εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό αλλά και τυπικής ανάπτυξης. Έχει συνεργαστεί με διάφορα κέντρα, συλλόγους και φορείς και είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις με θέμα τον αυτισμό.

Με την ιδιότητα της πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας της Gordon Hellas οργανώνει/διεξάγει ομάδες γονέων που βασίζονται στο διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο ‘Το Εργαστήριο του Αποτελεσματικού Γονέα’.

Έχει μεταφράσει τα βιβλίαΕκπαιδεύοντας τα παιδιά με αυτισμό στην Ανάγνωση του Νου” (εκδόσειςΓλαύκη)’ (Αγγλικός τίτλος: Teaching Children with Autism to Mind Read. P. Howlin, S. Baron-Cohen & J. Hadwin), το Μοντέλο Πρώιμης Παρέμβασης του Denver για Μικρά Παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού’ (Αγγλικός τίτλος: The early Start Denver model for young children with autism. Sally J. Rogers & Geraldine Dawson) (εκδόσεις ‘Γλαύκη’).

Μαζί με τη συγγραφέα Παναγιώτα Πλησή έχει γράψει τα βιβλία ‘Αυτισμός: Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για παιδιά 4-12 ετών’, το οποίο έχει μεταφραστεί στην Ιταλική γλώσσα και ‘Αυτισμός οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για εφήβους 12-18 ετών’ (υπό έκδοση 2019). Κατοικεί στην Αθήνα με την οικογένεια της και είναι μητέρα τριών παιδιών.