Δέσποινα Μπαστάκη | MD, PhD Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος

Η Δέσποινα Μπαστάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005. 

Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, από το 2006 έως το 2009, στο πλαίσιο εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.

Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική για 4 χρόνια και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Αναπτυξιακή και Συμπεριφορική Παιδιατρική για 3 επιπλέον έτη, ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου ΑΘηνων.

Το 2013 αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει στο ενεργητικό της πολλές ελεύθερες ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, βραβεύσεις ελεύθερων ανακοινώσεων από συμμετοχή σε ερευνητικά πρωτόκολλα, ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, έλαβε τη Χορηγία “Παιδί & Υγεία”, της Procter & Gamble για τη διεξαγωγή έρευνας στην Παιδική Παχυσαρκία και Στρες, μετά από διαγωνισμό.

Έχει συμμετοχή σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες, μεταξύ των οποίων σε ημερίδες IBCLC Ελλάδος και σεμινάρια Μητρικού Θηλασμού, από το 2008 έως το 2013. Έχει ασκηθεί πολλές ώρες, στις τεχνικές του Μητρικού Θηλασμού, στις Γ΄ και Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μέλλουσες μητέρες, με αντίστοιχη θεματολογία.

 Είναι κάτοχος του διεθνούς Πιστοποιητικού Νεογνικής Υποστήριξης της Ζωής(NewbornLifeSupportNLS) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Παράλληλα, είναι εκπαιδεύτρια στο Σεμινάριο Ανανηπτών στην «Ανάνηψη Νεογνού», από το 2011 έως σήμερα.

Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε πολλές ομιλίες και εκδηλώσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας, τόσο σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αττικής, όσο και σε δήμους και κοινότητες της Αττικής.

Έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα του «Χαμόγελου του Παιδιού», των «Φίλων του Παιδιού» αλλά και στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων SpecialOlympics το 2011, ως Ιατρός για την κάλυψη των αγώνων.

Από το 2014 διατηρεί Παιδιατρικό-Αναπτυξιολογικό Ιατρείο στο Μαρκόπουλο Αττικής, ενώ ταυτόχρονα είναι από το 2014 επιστημονική συνεργάτης στη Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, Παιδίατρος –Αναπτυξιολόγος στην παιδιατρική κλινική του Νοσ. Metropolitan (2017), ενώ από τον Μάιο του 2018 ανέλαβε τη λειτουργία των Αναπτυξιακών Ιατρείων των Ιδιωτικών Παιδιατρικών Νοσοκομείων “Ιασώ Παίδων” και “Μητέρα”, ώς υπεύθυνη Ιατρός.

Επιπλέον επαγγελματικές & ακαδημαϊκές πληροφορίες, αλλά και πληροφορίες για το συγγραφικό έργο, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.paidigoneis.com