Νέα μαςΧωρίς κατηγορία

8+1 οφέλη του γυναικείου οργασμού!

Γράφει η Κωνσταντίνα Νούσια

Η ερωτική ευχαρίστηση, η οικειότητα της συνεύρεσης, η εκτόνωση της ενέργειας είναι αδιαμφισβήτητοι λόγοι για να επιθυμείτε το σεξ με τον/την σύντροφό σας. Ταυτόχρονα, ο οργασμός και δη ο γυναικείος οργασμός, συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας. Οι γυναίκες βιώνουν τον οργασμό τους διαφορετικά η μία από την άλλη. Άλλες φτάνουν σε οργασμό με τον ερεθισμό της κλειτορίδας, άλλες με τον ερεθισμό του κόλπου, άλλες και με τους δυο τρόπους, άλλες φτάνουν σε οργασμό γρήγορα και άλλες πιο αργά, άλλες έχουν τον οργασμό στο “τσεπάκι” και άλλες τον κατακτούν μετά από προσπάθεια. Το κοινό σημείο σε όλες; η επιθυμία για ευχαρίστηση! Και πλέον υπάρχουν και τα επιστημονικά δεδομένα που μας επιβεβαιώνουν ότι έχουμε κάθε λόγο να στοχεύουμε στον οργασμό μας, να τον επιδιώκουμε και να τον απολαμβάνουμε…

Μας κάνει χαρούμενες

Θα έχετε ακούσει για την ορμόνη ωκυτοκίνη, η αλλιώς την ορμόνη της αγάπης. Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη που εκκρίνεται σε μεγάλη ποσότητα στον γυναικείο οργανισμό, κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ωστόσο, πλέον έχει συνδεθεί και με άλλες καταστάσεις, όπως ο  οργασμός, η κοινωνική συμπεριφορά, η ανάπτυξη δεσμού με τα οικεία πρόσωπα κ.α. Η ωκυτοκίνη, λοιπόν, είναι η ορμόνη που συνδέεται άρρηκτα με τη χαρά, την επιτυχία, την οικειότητα και την κοινωνική αναγνώριση.

 

Μειώνει τον πόνο

Ο οργασμός μειώνει τα επίπεδα του πόνου. Σύμφωνα με ειδικούς, ο οργασμός δεν είναι απλά ένα μυικό αντανακλαστικό, αλλά μια εγκεφαλική αντίληψη, όπως ακριβώς και ο πόνος. Για την ακρίβεια, ο πόνος και η ευχαρίστηση καταγράφονται στο ίδιο εγκεφαλικό κέντρο. Εκτός από την ωκυτοκίνη που εκκρίνεται κατά τον οργασμό, εκκρίνονται και ενδορφίνες, οι οποίες είναι το “φυσικό” αναλγητικό του οργανισμού μας. Έτσι, πλέον έχει γίνει γνωστό ότι ο οργασμός μειώνει τους πόνους περιόδου, τις ημικρανίες και τους πόνους των αρθρώσεων, ενίοτε ακόμη και τους πόνους του τοκετού.

 

Μειώνει το στρες

Ο οργασμός μειώνει και τα επίπεδα του στρες. Οι ενδορφίνες που αναφέρονται παραπάνω, έχουν και έναν έξτρα ρόλο. Κατά τον οργασμό, ταυτόχρονα με την έκκριση των ενδορφινών, μειώνονται τα επίπεδα κορτιζόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τον οργασμό, το σώμα έχει χαλαρώσει τόσο που ο ύπνος έρχεται με μεγάλη ευκολία.

 

Σύμμαχος για το ανοσοποιητικό

Ο οργασμός βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας! Κι όμως. Αν υποφέρετε από συχνές ιώσεις και αίσθημα κούρασης, ο οργασμός σας είναι αυτός που τεκμηριωμένα θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε. Ο οργασμός και γενικά η σεξουαλική διέγερση, φαίνεται να αυξάνει τα λευκοκύτταρα, τα οποία είναι η άμυνα του οργανισμού σας.

 

Ρυθμίζει την όρεξη

Μειώνει τις “ανεπιθύμητες” λιγούρες. Η διατήρηση της υγείας μας σχετίζεται με την καλή διατροφή, όπως είναι γνωστό. Πολλές από εμάς, καταβάλλουμε προσπάθεια να κρατηθούμε μακριά από πειρασμούς, ή με λίγα λόγια, να ελέγξουμε την επιθυμία μας για φαγητό. Κατά τον οργασμό, ενεργοποιείται ο υποθάλαμος στον εγκέφαλο, γεγονός που μεταξύ πολλών άλλων, επιδρά θετικά στη ρύθμιση της όρεξης.

 

Αυξάνει τη γονιμότητά μας

Είτε έχετε ωορρηξία, είτε όχι, ο οργασμός σας, με όποιο τρόπο και αν επιτυγχάνεται αυτός, αυξάνει τα επίπεδα της γονιμότητας στο σώμα σας.

 

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Ο οργασμός σχετίζεται με την καλή αιμάτωση των οργάνων και των ιστών της πυέλου, με μείωση της πιθανότητας για καρδιοπάθειες, ακόμη και για οστεοπόρωση και Αλσχάιμερ. Παράλληλα, οι γυναίκες που έχουν οργασμό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, φαίνεται να έχουν πιο ομαλούς εμμηνορυσιακούς κύκλους.

 

Μας ομορφαίνει!

Ο οργασμός διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες και να έχουμε υγιή επιδερμίδα!

 

Πρόληψη για τον καρκίνο

Έχει αποτοξινωτική και αντικαρκινική δράση. Το σώμα μας βρίσκεται σε γενικότερη ευεξία, όταν η σεξουαλική μας ζωή ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μας. Η μείωση της κορτιζόλης, η καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού, αλλά και η έκκριση όλων αυτών των ορμονών που μας κάνουν να αισθανόμαστε αυτή την ευεξία, φαίνεται να έχουν το ρόλο τους ακόμη και στην πρόληψη του καρκίνου.

Το επιστημονικό πεδίο που μελετά τη σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου δεν έχει αποσαφηνίσει πλήρως όλα τα οφέλη του οργασμού για την υγεία. Είναι όμως σαφές, ότι έχουμε κάθε λόγο να απολαμβάνουμε τους οργασμούς μας όσο συχνά το επιθυμούμε!

Πηγή: http://eimaimaia.gr