Χωρίς κατηγορία

Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Γράφει η

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για το πρώτο μπανάκι του μωρού στη θάλασσα; Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία πέρα από την οποία επιτρέπεται το μπάνιο στα βρέφη. Σημαντικό είναι βέβαια να χρησιμοποιούμε την κοινή λογική!
Χρήσιμες συστάσεις από την πλευρά μου για το πρώτο μπανάκι του μωρού:

  • Απόφυγε την έξοδο στις κεντρικές ώρες της ημέρας (11πμ – 5μμ).
  • Φρόντισε το μικρό σου να είναι χορτάτο και ξεκούραστο πριν την έξοδό σας για την παραλία, ώστε να είναι ευδιάθετο και να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την όλη διαδικασία.
  • Προτίμησε η πρώτη ουσιαστική επαφή του μωρού σου με το νερό να γίνει κοντά στους 3-4 μήνες ζωής, αφού έχει αποκτήσει τον έλεγχο της κεφαλής. Πριν την ηλικία αυτή μπορείς να βρέξεις τα ποδαράκια του στο θαλασσινό νερό χωρίς πρόβλημα.
  • Για να μην τρομάξει, φέρε το μωρό σταδιακά σε επαφή με το νερό. Βρέξε σιγά σιγά τα ποδαράκια του, μιλώντας του γλυκά και δείχνοντάς του συνεχώς την παρουσία σου δίπλα του. ‘Επειτα, όταν βυθίσεις το κορμάκι του εξολοκλήρου στο νερό, κράτησέ το σταθερά από τις μασχάλες, φροντίζοντας το προσωπάκι του να αντικρίζει το δικό σου, για να αισθάνεται ασφάλεια.
  • Αύξησε σταδιακά το χρόνο επαφής με το νερό, ανάλογα με τις αντοχές του μικρού σου.
  • Με το μπανάκι το μικρό σου καταναλώνει ενέργεια. Οπότε μην παραβλέπεις την ενυδάτωση με γάλα, νερό και φυσικούς χυμούς (οι τελευταίοι άνω του έτους ζωής) καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία.

Άρθρο από: https://kosmarikou.gr