Χωρίς κατηγορία

Πως να ντύσετε το μωρό σας

Γράφει η 

1. Μαζεύετε το ζιπουνάκι με τα δυο χέρια, ώστε να δημιουργηθούν πτυχώσεις. Ανοίγετε όσο μπορείτε τη λαιμόκοψη και περνάτε το ζιπουνάκι από το κεφάλι, προσέχοντας να μη γρατσουνίσετε το μωρό. Στρώνετε το ύφασμα γύρω από το λαιμό.
2. Πιάνετε το μανίκι με το ένα σας χέρι και περνάτε το άλλο από μέσα, ώστε να μπορείτε να καθοδηγείτε προσεκτικά το χεράκι του μωρού, περνώντας το μέσα από το μανίκι. Τραβάτε το ζιπουνάκι προς τα κάτω και κουμπώνετε τις κόπιτσες ανάμεσα στα ποδαράκια του.
3. Απλώνετε το φορμάκι και ξαπλώνετε το μωρό σας από πάνω. Μαζεύετε το ένα μπατζάκι και περνάτε προσεκτικά μέσα του το πόδι του μωρού. Τραβάτε τ μπατζάκι προς τα επάνω και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι.
4. Μαζεύετε το ύφασμα του μανικιού και το περνάτε προσεκτικά πάνω από τον καρπό του μωρού. Γλιστράτε στο μανίκι το χέρι και τον ώμο του και κάνετε το ίδιο με το άλλο χέρι. Ισιώνετε το φορμάκι έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί στα πλαϊνά και κουμπώνετε τις κόπιτσες με φορά από κάτω προς τα πάνω.

Επιλέξτε βρεφικά ρούχα τα οποία θα μπορείτε να βάζετε και να βγάζετε όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Προτιμάτε ζιπουνάκια από μαλακό βαμβάκι, με μεγάλη λαιμόκοψη, ώστε να περνάει εύκολα το κεφαλάκι του μωρού. Επειδή κλείνουν με κόπιτσες ανάμεσα στα πόδια, κρατούν την κοιλίτσα του ζεστή. Τα ελαστικά ολόσωμα φορμάκια με κόπιτσες ή φερμουάρ από το λαιμό μέχρι το καβάλο, τα οποία καλύπτουν και τα πόδια του μωρού, είναι ευκολοφόρετα, ενώ σας επιτρέπουν να αλλάζετε την πάνα του χωρίς να το γδύνετε εντελώς. ‘Οταν το μωρό σας μεγαλώσει λιγάκι κι έχει πια συνηθίσει τη διαδικασία του ντυσίματος, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ολόσωμα φορμάκια με άλλα ρούχα, όπως μπλούζες, φούστες, πανταλόνια και φορέματα. Επιλέγετε, όμως, πάντα πρακτικά κομμάτια για κάθε μέρα, φυλώντας τα πιο ιδιαίτερα, όπως όμορφα φορέματα, δαντελένιες φούστες και τζην ρουχαλάκια, για ξεχωριστές περιστάσεις. Φροντίζετε πάντα να αγοράζετε βρεφικά ρουχαλάκια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, άνετα, πρακτικά και ευκολοφόρετα. Να συμβουλεύεστε τις ετικέτες των ρούχων με τις οδηγίες φροντίδας του υφάσματος, ώστε να γνωρίζετε τη θερμοκρασία πλυσίματος και σιδερώματος, αλλά και για να αποφεύγετε ρούχα που απαιτούν ειδική μεταχείριση, όπως πλύσιμο στο χέρι ή στεγνό καθάρισμα.
Εν τέλει, τα ποδαράκια του μωρού δεν πρέπει ποτέ να πιέζονται, γι’αυτό καλό είναι να ελέγχετε τα ελαστικά φορμάκια και τα καλτσάκια του, για να είστε σίγουροι ότι τα ευαίσθητα ποδαράκια του μωρού σας δεν περιορίζονται.

Άρθρο από: https://kosmarikou.gr/