Χωρίς κατηγορία

Δροτσίλα

Γράφει η

Είναι πολύ κοινό τα μικρά σας (ιδιαίτερα τα βρέφη, τα οποία έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και ανώριμους ιδρωτοποιούς αδένες) τις ζεστές ημέρες να παρουσιάζουν ερεθισμό σε διάφορες περιοχές του σώματός τους. Πρόκειται για μικροσκοπικές κηλίδες, λευκωπές ή προς το κόκκινο, που αποτελούν την κοινώς ονομαζόμενη “δροτσίλα”. Είναι μία καλοήθης κατάσταση που συνήθως υποχωρεί μόνη της. Είναι συνέπεια της απόφραξης των πόρων των ιδρωτοποιών αδένων, λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης.

Οι δερματικές βλάβες επικεντρώνονται συνήθως στον λαιμό, στον κορμό (κυρίως στην πλάτη όπου συνήθως το παιδί ακουμπάει), στον αυχένα, στις κλειδώσεις και στη γεννητική περιοχή. Πολύ συχνά το εξάνθημα προκαλεί δυσφορία και κνησμό και διαταράσσει την ομαλή καθημερινότητα των παιδιών.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις το μικρό σου;
● Απόφυγε τις βόλτες τις έντονα ζεστές ώρες της ημέρας.
● Καθιέρωσε ένα τουλάχιστον γρήγορο και δροσιστικό μπανάκι μέσα στην ημέρα, στεγνώνοντας στη συνέχεια καλά το δέρμα του παιδιού. Κατ’αυτόν τον τρόπο βοηθάς το δέρμα του παιδιού να αναπνεύσει. Το μπανάκι είναι απαραίτητο μετά την παραμονή στη θάλασσα και κυρίως μετά την εφαρμογή αντηλιακού.
● Ντύσε ελαφριά το παιδί. Χρησιμοποίησε βαμβακερά ρούχα και απόφυγε τα κορμάκια, τα οποία πιέζουν την πάνα στη γεννητική περιοχή.
●Χρησιμοποίησε μία καταπραϋντική κρέμα της αρεσκείας σου (εγώ προτείνω συνήθως την καλέντουλα, με επιτυχία!)

 

Άρθρο από: https://kosmarikou.gr